Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ježikača

2. 3. 2010 23:37
pěkné, díky

znovu předkládám k úvaze úřednickou vládu s hmotnou zodpovědností. a myslím kariérní úředníky. vychované od pulců, s vysokými platy ve vyšších pozicích, pokud během postupu na ně neudělají průšvih. za každý průšvih vyhazov. ale to by předpokládalo občanskou neposlušnost, aby donutila stávající politiky "rozpustit se" tedy parlament a senát a změnit zákony. jinak to není možné. a to je drahý běh na dlouhou trať. ale šlo by to.

0 0
možnosti

sualk

2. 3. 2010 20:45
To máte podobné, jako se slůvkem nezávislý -

- nadstranický. Jistěže vím v čem spočívá jeho význam, ovšem naše česká demokracii nám ještě takového občana nedala, přesto mnozí politici o nich vědí.Vám karma.R^

0 0
možnosti

jarinka

2. 3. 2010 18:37
Ale to je náhodička,

zrovna dnes jsem na blogu paní Alice psala něco o zbytečnosti auditů. Máte pravdu, "větší polovina" jich bude zbytečná. A navíc předražená.:-/

0 0
možnosti

buxus

2. 3. 2010 13:46
S něčím lze souhlasit, avšak ...

.. podle mého názoru, by státní podniky, jako je např. Česká pošta, vydělávat neměly.  Ceny za služby občanům by měly pokrývat veškeré náklady a případné investice, ale neměly by tvořit zisk, který je odváděn - jako jakési dodatečné zdanění občanů - do státní kasy. Důsledně sledovat počínání manažerů a finančně je postihovat za jejich chyby je sice velmi žádoucí, ale v okamžiku, kdy tak budete chtít učinit, dotyčný manažer Vám řekne: "Tak mi to pochybení dokažte". A to bez auditu asi nepůjde.

0 0
možnosti

nesmrtelná medvědice

2. 3. 2010 19:36
Re: S něčím lze souhlasit, avšak ...

a já jsem naopak pro to, aby státní podniky vydělávali a přinášely do státní kasy peníze. O to pak mohou být nižší daně.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS