Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gagábuška

24. 5. 2011 15:34
proti

jsem zásadně proti. dalo by se na ně dph, ekologická daň, spotřební daň, a já nevím co a bylo by to pěkně drahé!

Takhle to stojí už desetiletí skoro stejně neli levněji, jen to nechte na černém trhu :-)

0 0
možnosti

iruka

24. 5. 2011 13:04
...

Jasně, že dekriminalizace a následná legalizace je jedinou rozumnou cestou, jak se zbavit drogových problémů... Všichni to vědí, ale stejně k tomu nedojde. Je komické, že největší světový propagátor represe vůči drogám je zároveň největší celosvětový distributor. Z toho plyne, že nějaký zvrat v této oblasti není možné čekat, když lidem rozhodujícím v globálním měřítku o této problematice (nemyslím tím opravdové odborníky) záleží nejvíc na tom, aby stav zůstal stejný nebo se dokonce represivně přiostřil (čti: aby drogy zůstaly stejně drahé nebo se ještě zdražily)...

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

24. 5. 2011 13:28
Re: ...

R^

0 0
možnosti

AA00_multinekulturní_2

24. 5. 2011 10:50
Proč ne ?

Shoda podmětu s přísudkem při psaní y/i...Nedalo mi to.

  Tak proč ne ? Musel by legalizovat celý svět. Jeden stát to udělat nemůže. Podívejte do Holandska, které má legalizovanou jen marihuanu a jen někde, co to nese za problémy. Feťáky zavírat i jen za držení jakékoliv drogy jako v USA, odsouzeným nastřelovat čip, protože když drogy stojí, co stojí, jsou to 99,999% zloději. Asi není feťák, který si na heroin chodí vydělávat na tři směny do Škodovky...

0 0
možnosti

z-VV-na-bliti

24. 5. 2011 23:34
Re: Proč ne ?

podMetu?? ;o) ;-D

0 0
možnosti

Bucharovic

24. 5. 2011 9:30
.

Až potkáte feťáka, kterému se tak trošku bude chtít řídit auto, nebo se mu bude zdát, že máte moc velikou hlavu a tak se rozhodne Vám ji případně zmenšit nebo změnit její tvar nějakým tvrdým předmětem, tak možná pochopíte...Rv

0 0
možnosti

iruka

24. 5. 2011 12:58
Re: .

Miluju lidi jako je tady Vladimír, kteří čím míň o tématu vědí, tím většími odborníky se cítí být...

0 0
možnosti

Hepčík

24. 5. 2011 9:01
Dostupnost

Drogy jsou dnes zejména mezi mládeží tak lehce dostupné, že se dají koupit jako cukrátka v marketu. Legalizovat vše, stanovit věkové hranice a dělat masivní osvětu. To je podle mě rozumná cesta.

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

24. 5. 2011 13:00
Re: Dostupnost

apelujete na rozum....ale antidrogová histerie je řízena emocí;-DR^

0 0
možnosti

Pepan A2

24. 5. 2011 7:59
Nejsem si jistý, zda by ta legalizace byla dobrá.

Znamenala by zlevnění a tím i ekonomické zpřístupnění těm, pro které jsou drogy dneska cenově nedostupné. Takže bychom se mohli dočkat toho, že lidé by si večer,místo posezení v hospodě, šli domů "šlehnout" a jak sám víte, spousta drog je mnohem návykovějších než alkohol.

0 0
možnosti

petrph

24. 5. 2011 7:42
ty seš vopravdu blbej jako rádio

Nebezpečí drog je  v tom, že stačí pár dávek a stane se z tebe závislák co pro jednu dávku (na kterou stejně nemáš)  zabiješ třeba vlastní mámu. Jenom díky tomu že to je nelegální (včetně dovozu)  se to dá tlumit tak aby se to týkalo jen malé části populace.

Jinak řečeno, po legalizaci drog by nešlo o to, že "by jsi si mohl zajít do obchodu s drogama a koupit i dávku". Ale že po celým městě, po vzoru současných heren vyrostla spousta drogoven, kde by ti třeba tu první dávku dali i zadarmo. Tu další, když ti chutná se slevou, no a pak už bys jim tam nosil pravidelně celou výplatu (než by tě vyrazili z práce), pak sociální dávky (ty by stačily tak na pár dní), a pak už to co jsi kde komu (i třeba svým nejbližším) ukrad. Nakonec  už bys jenom ležel ve svejch vlastních zvratcích a prosil toho obchodníka s drogama aby ti tu dávku dal, že pro něj uděláš cokoliv na světě..

0 0
možnosti

jiku

24. 5. 2011 7:49
Re: ty seš vopravdu blbej jako rádio

zase by ty drogy byly levný, v LIDLU se slevou, člověky by to tak finančně neničilo :-)

0 0
možnosti

Jožin z planin

24. 5. 2011 7:42
Protidrogové peníze

Iluminat dole má naprostou pravdu. Ještě doplním, že jsou také obrovské peníze v boji proti drogám. Těch lidí, kteří by ztratili práci v protidrogových policejních týmech a ve firmách, které jim dodávají vybavení po legalizaci, by nebylo málo a právě tito lidé nejvíce tlačí na vlády, aby drogy zůstaly nelegální.

Osobně bych nikdy nic takového nebral ze stejného důvodu jako nekouřím a alkoholu se napiju maximálně symbolicky, abych neurazil. Přesto si myslím, že by úplná legalizace přinesla mnohem více pozitiv než negativ.

Řešení by mohlo být v legalizaci v malých státech jako je třeba ČR, kde není tak velký trh a ani tak silný tlak výrobců drog a bojovníků proti nim. Kdyby to někde začalo a pár dalších malých států se toho chytlo, mohla by z toho být lavina, která by se nezastavila ani v USA.

V ČR je ale momentálně problém s vazbami na EU a nějakými mezinárodními smlouvami, které by legalizaci komplikovaly i v případě, že by byla politická vůle.

0 0
možnosti

KVovoce

24. 5. 2011 1:45
Největší problém drog je jejich zákaz

Já vím o drogách opravdu hodně, ale jedno je jisté nejvíce problémů s drogama vzniká právě díky tomu že jsou zakázané.. Proč vypadá feták jako troska ? proč krade? proč nemá práci ? protože je závislý droga je drahá nekvalitní a nic jiného mu nezbývá... Legalizace drog by odbourala spoustu problémů, ušetřilo by se na soudech dalo by to legální práci pěstitelům marihuany, máku pro výrobu opia a následně heroinu a takto bych mohl pokračovat, zároven by to přineslo velké daně do státní kasy, nemluvě o zvýšeném turistickém ruchu :-)

Otázka o kolik by se zvedl počet závislých ? Na to nedovedu odpovědět ale nebylo by to nějek závratné, zároveň by se ostatečně informovalo o jejich případné škodlivopsti nepřitahovalo by to díky jejich zakázanosti, nikdo by neumíral po požití nekvalitních a pajcovaných drog.. Je to otázka na zamyšlenou ale já nemám o čem přemýšlet- největší průšvih drog je to že jsou zakázané

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1171x
táta od rodiny a spokojeností nakažený člověk

Seznam rubrik