Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A/D

25. 5. 2011 16:00
Neříká se Róm

nýbrž Cikán. jste Čech? Tak mluvte po česky.

0 0
možnosti

Martin V2

25. 5. 2011 19:26
Re: Neříká se Róm

Byl sem poučen, že v nových pravidlech českého pravopisu je tato chyba napravena a slovo Rom se tam vyskytuje.

0 0
možnosti

Pepan A2

25. 5. 2011 15:30
Pamatuji si na jedno ráno.

Šel jsem po ulici a přede mnou šel vietnamský pár. Vybalili si žvýkačky, dali do úst, Vietnamka pak přešla ulici a obaly ze žvýkaček dala do popelnice. Řekněte mi, kolik Romů by to udělalo stejně?

0 0
možnosti

OSLO

25. 5. 2011 19:45
Re: Pamatuji si na jedno ráno.

Nevím kolik Romů, ale gadžo ani jeden!

0 0
možnosti

Roman36a

25. 5. 2011 14:34
Tak pokud jde o ten pracovní pohovor,

předpokládám že je to nějaké místo na které jsou specifické požadavky. Například maturita. Ano, tam může mít Róm problém. Jenže kolik takových je? Ti ze základním, nebo dokonce nedokončeným základním vzděláním můžou vykonávat pouze určité prací, nechci jim říkat špinavé. Nevím o tom že by měl Róm problém pokud chtěl pracovat u technických služeb.

0 0
možnosti

OSLO

25. 5. 2011 13:52
Pracoval jsem kdysi v restauraci

a největší stres veškerý personál zažíval, když se ve dveřích objevila horda Romů.Přijeli drahými auty, ověšeni zlatými řetězy a prsteny. Velcí, malí, dospělí, děti, muži a ženy. Nechci aby mě admin smazal, ale vypadalo to, jako když se vřítí stádo do...ka. Kravál, bezohlednost, totální nepořádek, stále nějaké dohadování o tom či onom, věčně nějaké stížnosti, úplný nepřehled o tom, kdo odchází a přichází a vždy problémy s placením. Když servírka slušně požádala jednoho z nich aby nenechal toho asi 7 letého kluka házet kolem sebe chlebem, byla označena za rasistku. Ještě dnes na to s hrůzou vzpomínám. A to tam chodili Vietnamci, Ukrajinci, Poláci, Slováci a kdysi dávno i Kubánci. Nikdy s nikým takové problémy nebyly, skoro jste si jich ani nevšimli. Co to je proboha za lidi?

0 0
možnosti

A/D

25. 5. 2011 16:02
Re: Pracoval jsem kdysi v restauraci

je to Voldemortovo etnikum, jejich jméno se nesmí vyslovit, nesmí se o  nich mluvit. Snad Vás nikdo neslyšel....

0 0
možnosti

Jack Russell

25. 5. 2011 13:36
Zcela zásadní chybou je východisko,

že začlenění menšiny do většiny je v tomto případě úkolem a záležitostí většiny. Už mě vážně nebaví neustále poslouchat, jací jsou ti Cikáni chudáci, jak je nutné jim jen vytvářet podmínky, dávat příležitosti, zametat cestičku, chápat je a tolerovat. To jsou stále jen samí poradci, terénní pracovníci, všelijaké komise,výbory a agentury, samé projekty a opatření, všechno jen stojí miliardy a efekt je nulový. Srovnejte si židovský a cikánský národ. Oba dva byli a jsou pro většinu zvláštní a odlišní, oba byli vyháněni a perzekuovány. A kde jsou dnes Židé a kde Cikáni? Cožpak se kromě Izraele dělalo pro jejich začlenění něco extra? Ne, sami se o sebe dokázali vždy postarat. Proč ne Cikáni? Až uvidím z jejich strany skutečnou snahu, ne jen pár bílých vran, budu ochoten jim sám pomáhat. Ale kde není snaha a vůle, nejsem ochoten dávat ani jedinnou korunu! První krok musejí udělat oni, dokázat, že nejsou takoví, jak se říká.

0 0
možnosti

Pepan A2

25. 5. 2011 15:33
Re: Zcela zásadní chybou je východisko,

Řešení romské otázky je těžký byznys. Parazitují na tom stovky lidí, kteří by jinak neměli koryto. Proto tolik humbuku, proto tolik vyhozených peněz. Za ty by třeba postižení mohli mít chráněné dílny, bezbariérové přístupy do budov, lepší péči. Bohužel, naháže se to do černé díry bez jakéhokoliv výsledku.

0 0
možnosti

Folcwine

25. 5. 2011 13:24
Jedna špatná zkušenost.

Já bych se na to podával očima jiné národnosti. Co třeba takoví vietnamci? Proč oni nejsou vnímání naší většinovou společností negativně?

Nejsem si vědom že bych měl jakýkoli problém s vietnamcem nebo že bych věděl o jakémkoli problému někoho jiného s vietnamcem. Nejsem si vědom toho, že by vietnamci ve velkém zneužívali náš sociální systém.

Sice dováží padělané zboží, často jsou zprávy že nás okrádají tím, že neplatí cla a daně. Ale alespoň v jejich přítomnosti nemám pocit, že bych si měl hlídat peněženku a být přemíru opatrný, aby je nepopudil a neskončil s kudlou v břiše.

Je něco čemu se říká řeč těla, mnohdy je důležitější než řeč slovní. Vedle Romů se prostě necítím bezpečně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1171x
táta od rodiny a spokojeností nakažený člověk

Seznam rubrik