Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

terezav

5. 6. 2011 18:30
no, asi jste nepochopil, že

většina diskutujících brojí proti státním zaměstnancům, nikoli zaměstnancům obecně; on je totiž mezi zaměstnancem soukromé firmy a státu radikální rozdíl; jaký, to si zkuste domyslet, jestli nevíte, možná vám někdo poradí

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

5. 6. 2011 18:43
Re: no, asi jste nepochopil, že

ano, takže zrušíme policii, nemocnice a samozřejmě všechny úřady. Fakt myslíte, že státní zaměstnanci mají nějaké velké peníze. Tak mrkněte na platové tabulky.

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

5. 6. 2011 17:51
já jsem také hrdá, že jsem zaměstnanec

tím spíš, že si vydělám víc, než většina živnostníků:-)

0 0
možnosti

petr66

5. 6. 2011 17:47
Jste asi idealista

Zde citujete výroky před 20 lety. Spokojený zaměstanavatel=spokojený zaměstnacec.

Pokud jste doposud nepoznal, že to vůbec nemusí být rovnice, tak snad jste měl štěsí na zaměsnavatele, ale to rčení skutečně ve spoustě případů neplatí,

Co se týče hajení odborářú, tak je pravda, že ve většině obvzlášť nenších  firem vyletíte už po vyslovení slova odbory, případně rychleji, než se je  pokusíte  založit.:-)

0 0
možnosti

Martin V2

5. 6. 2011 16:29
Aha

Vy si zjevně pletete zaměstnance a státního zaměstnance...

0 0
možnosti

pyjonýr z tup 009 - 4

5. 6. 2011 17:50
Re: Aha

Neplete.

0 0
možnosti

Alfie

5. 6. 2011 15:35
Důvod k hrdosti?

Důvodem k hrdosti je vykonaná práce, neodfláknutá, za kterou se člověk nemusí stydět. A mělo by být úplně jedno, jestli ji vykonal jako zaměstnanec nebo živnostník. To už je jen právní rámec, který si volíme podle toho, jaký systém práce nám vyhovuje.

Já nejsem zaměstnanec a být nechci, protože mi to prostě nevyhovuje. Ale chápu důvody lidí, kterým to vyhovuje. Chápala bych i existeci a úlohu odborů - kdyby ovšem naše odbory svou úlohu plnily! Jenomže ony se namísto ochrany zájmů těch, jejichž práva nejsou naplňována, věnují organizaci vyděračských akcí proti zaměstnavatelům, kteří jsou snadno vydíratelní - tedy státním a polostátním organizacím nebo obřím firmám typu Škodovka.

Čím to, že odbory ještě nezorganizovaly žádný protest proti pracovním podmínkám v obchodních řetězcích, jako je Tesco, Kaufland, apod.? Nebo tam jsou snad zaměstnanci spokojení a mají zajištěna veškerá práva?

Nebo když už je pro odbory snazší jít proti státním podnikům, tak co pracovní podmínky v České poště?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS