Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vášnivý diskutér

30. 11. 2011 23:31
jo, máte pravdu na argument s banány lze namítnout toto:

Nikoli že by banány byly tak důležité, ale právě naopak, to že slavná socialistická ekonomika nedokázala zajistit to čím v Africe krmili prasata asi o něčem vypovídá. No a jak je to s tou argumentací? Na námitku komoušů, že "dnes na ně nemám" je třeba diskutéra vyzvat aby nemíchal hrušky a jabka. Neboť pokud nemáš třicet káblí na banány, soudruhu, tak o tobě není řeč. Neboť kdo na ně neměl za socialismu, tak si je přirozeně nekoupil, to dá rozum, že? Stejně tak dnes když na ně nemáš tak není co řešit a taky si je nekoupíš. Naproti tomu byli za socialismu lidé, kteří na ně měli a museli stát frontu a mohli si je koupit jen když "byly". Ale dnes ti co na ně mají NEMUSEJÍ STÁT FRONTU !! a mohou si je koupit kdykoliv. Tzn. tržní ekonomika je LEPŠÍ ;-D

0 0
možnosti

habit-.!..

30. 11. 2011 22:09
... v lecčem souhlas, v lecčem ne...

... ale převažuje souhlas...R^

0 0
možnosti

kaktusak

30. 11. 2011 21:57
Samozřejmě že je nižší životní úroveň. Relativně.

V 80. letech bylo celé Československo ekonomicky asi na úrovni Španělska. Po 22 letech kapitalismu se samotná Česká republika pohybuje někde za Řeckem.

Kdyby se nejlépe měli chytří a pracovití lidé, není o čem mluvit. Ovšem v dnešní době se nejlépe mají podvodníci a zloději, poctivá práce se přestala vyplácet.

1 0
možnosti

habit-.!..

30. 11. 2011 22:08
Re: Samozřejmě že je nižší životní úroveň. Relativně.

8-o... možná pokud se vzal v potaz oficiální kurz koruny k dolaru, který ale neplatil ani v našich oficiálních obchodech TUZEX, ale reálně byl víc než trojnásobný... možná jste si to spletl s Kubou, tam se taky mluví španělsky...

0 0
možnosti

jarno3

30. 11. 2011 17:49
Panáček

dělá přesně to, za co kritizuje ostatní. Kvílí, kvičí a nadává, jak jsme se měli špatně. Tomu zase JÁ říkám absence soudnosti po česku. Pokud vás rodiče krmili topinkami ( nejspíš  z nouze, že?), pak se ptám: čí je to chyba, že se nevypracovali? Nikdo si nemohl svobodně vybrat nepracovat(!). A co dnešní Drábkovy nucené práce? Všechno dobré se rozkradlo...to nejspíš mluvíte o době poplyšákové. Ve smradlavé Zelenině byly i naklíčené brambory k jídlu. To samé s rajčaty, česnekem atd,atd. Mlíko bylo mlíko. Maso- pravda- nebylo v igelitu, zato nebylo olezlé, zelené a shnilé. A ti, co vás přivádějí ke zvracení, to kupují, protože na kvalitnější věci jim nezbývá. Regály tehdy ve vašich představách zely prázdnotou, a přece každý všecko sehnal... Ano- lidi buďme soudní. Tenhle režim  už není  volbami reformovatelný.  Praxe dostatečně ukázala, jak snadno lze prodat původní čisté úmysly.

3 0
možnosti

johnymistr

30. 11. 2011 17:57
Re: Panáček

topinkama myslel autor zřejmě to, že jste si nemohli koupit čerstvý chleba v neděli

0 0
možnosti

zpetak

30. 11. 2011 17:36
Hezky vecer.

Opravdu filosof.

Delnik mel jistotu. Bydleni, firmy stavely byty, praci. Co ma dnes? Dluhy, aby mohl bydlet i v blbem panelaku,a  sopl u nosu. Tak se nedivte, ze jsou Vam protivne nazory. Jo a ma nehorazny strach.Proto v Cesku je klid v ulicich. Podivejte se do Anglie.Chteji tam zvysit vek odchodu do duchodu a jsou plne ulice. Tady to take nastane, ale az prijdou casy, kdy lide nebudou moci o co opravdu prijit,.Je na tom stejne, jako za komunistickeho socialismu.Jeho se komunisti nevsimli.Co ma dnes?Ze zde se muze svobodne vyjevit? Nebo ze muze vycestovat? Jo , cestuji, na dluh a pak to tri roky splaceji. To neni " moznost cestovat" to je hloupost.

Shrnuti...... lide, kteri se zivi manualni poctivou praci prave schudli a to tak, ze jim to nedovoli civilizovane a dustojne zit. Zapomina se na zrudnost minuleho rezimu. Cestovani a vykecavani cloveka nenakrmi a neumozni mu dustojny zivot za odmenu za poctivou praci.

A kdyby nebylo jich, mlady muzi, utirate si prdel prstama.

0 0
možnosti

georgino

30. 11. 2011 16:17
A sakra, že jem neprohlídnul dřve ...

... pan asi spadnul z Marsu. Všichni ti flákači, co vychovali tyhle nezaplacené inteligenty, pán to píše o sobě,jsou vlastně bandou vyžírků. Člověče, proberte se, jsem na tom slušně, ale že bych všechny nezaměstnané kolem sebe považoval za blbečky, co čekají na almužnu od státu, to si fakt nemyslím. Protože ekonomiku vláda tohoto státu vede do pekel. Krize, nekrize. Snižováním veškeré spotřeby dojde podle Vás kam??? Já Vám to sdělím ihned, do hajzlu, prdel by mi cenzor nepustil.

4 0
možnosti

Vím, že něco vím?

30. 11. 2011 17:33
Re: A sakra, že jem neprohlídnul dřve ...

Zjevně,i podle slovníku patříte k těm co umí prd a mají také prd výplatu.Přečtěte si to ještě jednou!

0 0
možnosti

buxus

30. 11. 2011 15:18
Celkem souhlasím až na ....

... česneku z číny, neb je o 10kč na kile levnější ... To tedy není. Když si chcete koupit opravdu dobrý český česnek tak zaplatíte o mnohem víc než jen o 10 Kč. Ovšem stejně se to vyplatí - ten čínský šmejd je i zadarmo drahý.

0 0
možnosti

Olinček

30. 11. 2011 15:37
Re: Celkem souhlasím až na ....

Český česnek se u nás na Farmařských trzích prodává za 280 kč a ten Činský v obchodě asi za 100kč. No nekupte to.

0 0
možnosti

jarinka

30. 11. 2011 15:10
S tou soudností máte pravdu,

ale začněte u sebe. Když na něco nemám, tak to prostě nedělám.

5 0
možnosti

Žadatel

30. 11. 2011 14:56
A jak si pomůžu,

když půjdu k volbám, zvolím zastupitele strany s programem, který považuji za správný, a  zvolená strana po volbách otočí o 180° jak je tady zvykem.. No tak co "inteligente"????

8 0
možnosti

petrph

30. 11. 2011 14:51
není to tak jednoduché

To totiž nevysvětluje proč i ten lopaťak Vomáčka u nás  bere třeba 3-5 x méně než stejný  lopaťák v Německu ,když i tam na tu práci stojí několik jiných lopaťaků a gastajbajtrů z půlky světa...Kdyby ten český bral totoéž, tak by asi nenadával, ale velebil naší moudrou pravici, jak to tu vede...Šlo by toto nějak vysvětlit?Aby pak třeba dotyčný nezjistil i když třeba vystuduje to IT, tak že ty vysoké peníze bere leda pár zaměstnanců zahraničních firem, zatímco na nějaké průměrné IT pozici se u nás  dostane sotva plat toho německého lopaťáka..... :-)

7 0
možnosti

chodovar

30. 11. 2011 15:00
Re: není to tak jednoduché

Ale ono to jednoduché je. Oni totiž v Německu a vůbec na Západě neměli 40 let socialismus, který všechno zdevastoval. Oni v Německu dodnes (60 let) pracovali a tím si vybudovali tak vysokou životní úroveň. Tedy platy u nich a u nás nelze srovnávat a nesmíme jim je závidět. My se k jejich životní úrovni dopracujem asi tak za dalších 50 - 100 let a to bude zázrak.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS