Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Stateless society

24. 5. 2011 1:27
drogy jsou oblastí, o které by stát vůbec neměl rozhodovat

mělo by být pouze věcí každého člověka, jestli si chce vzíti drogu, nebo nikoliv [>-] Rv

0 0
možnosti
K

Kru.El

24. 5. 2011 1:07
Což takhle ne...

Závislý na drogách je noční můra pro společnost i ekonomiku. Nevydělává, nenakupuje spotřební zboží, nestará se o rodinu, nedodržuje normy, všechno má na háku, léky drahé, léčba drahá... Možná proto ten zákaz.

0 0
možnosti
SS

Stateless society

24. 5. 2011 1:25
Re: Což takhle ne...

mýlíte se... mnoho závislých na nikotinu vykazuje chování běžného konformního občane, jen zkrátka navíc potřebují svojí drogu...

0 0
možnosti
JV

Žadatel

24. 5. 2011 0:24
Já bych to ještě vylepšil

Prodejny drog by musely být státní. Jednak proto, aby ceny mohly být regulované a také proto, aby šel do státní kasy zisk i z prodeje vlastní drogy a nejen daň. 

Distribuci by zajišťoval Kalousek, Drábek a Hégr.;-D

0 0
možnosti
MR

iluminat

24. 5. 2011 0:19
vas omlouva jedine mladi a neznalost historie

neni to davno, ani ne 100 (sto) let co drogy zakazany nebyly, a byval to jen marginalni problem, par lidi se v tom vezlo treba po tezkem urazu ci operaci, nic jineho na velkou bolest nezli morfin nebylo. Ale par vychytralku prislo na to ze zakaz alkoholu zvysil jeho konzumaci, nikdo kvalitu nekontroloval, a lide platili za to nejhnusnejsi pivo ci whiskey nekrestanske penize, az jeden americky president prisel k rozumu, a ksefty mafianu sly do kopru. Tak se zakazali drogy, a to jak? Jako vzdy, udelala se kampan proti ZLU, a uzitecni idijoti zapracovali.

Dnes uz ale americky president nemuze prijit k rozumu, jelikoz by ho odkrouhli jeste nezli by vzal pero k podpisu legalizace. Ono je v tom mooooc penez. Takze jaksi objevujete Ameriku, pozde a zbytecne, to co rikate vi kazdy i nejhloupejsi politik, ale prachy jsou prachy.

0 0
možnosti

Dr No

24. 5. 2011 1:47
Re: vas omlouva jedine mladi a neznalost historie

Přesně v tom bude asi zakopaný pes. Na drogách se vydělávají tak obrovské peníze, že se za ně dá koupit všechno. I zákony a oficiální represi (která je stejně neúčinná), aby se zvýšila cena a poptávka. Vsadím se, že spoustu z dnešních narkomanů by ani nenapadlo začít brát drogy, kdyby neměli ten úžasný pocit, že dělají něco zakázaného ...

0 0
možnosti
LM

lada222

24. 5. 2011 0:12
Nesouhlasím

Legalizace by změnila náhled na drogy, v podstatě byste řekl, že užívání čehokoliv je normální, takže počty konzumentů by vzrostly a to by společnost demoralizovalo.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

24. 5. 2011 0:15
Re: Nesouhlasím

koupit si toluen je taky možné bez porušení zákona.....a jeho zneužívání k fetu je doménou té největší spodiny. Rozhodně se nejedná o nějaký velký drogový hit. On by ten koks dopadl podobně.....vaše vývody v poslední větě jsou věcně nesprávné.

0 0
možnosti
M

mexx40

24. 5. 2011 0:09
ne

otázka složitá, nechci potkávat opilce, nechci potkávat feťáky, nechci volný přistup k drogám, stanou se dostupnější pro děti, ..., legální prodej drog, živnost pro všechny nebo pro vyvolené, kdo bude prodávat, kdo bude vyrábět, všichni chtějí vydělat, nabídka, poptávka, jak zvýšit poptávku ... jak více vydělat, začarovaný kruh, nedávno jsem četl o problému se stoupající spotřebou alkoholu v ČR, chceme být hrdí na přední místa v žebříčcích spotřeby piva a lihu, chceme být hrdí na spotřebu drog? ... já ne ...r

0 0
možnosti
SS

Stateless society

24. 5. 2011 1:30
Re: ne

já bych byl hrdý na co nejmenší počet zákazů a regulací... [>-] Rv

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

23. 5. 2011 23:45
podobná úvaha mě napadla už před lety

jen dodám....legalizovat řízený prodej státem a přísně trestat ilegální prodej. Tj. stejný trest za distribuci a přitom zničit ceny na trhu......tím odstraníte klíčovou příčinu a je velký předpoklad, že problém s drogami nezmizí ale bude pravděpodobně výrazně menší.

K tomu ale nikdy nedojde. Lidi milují prostoduchá řešení a žádný politik si represní popularitu nenechá ujít.;-)

0 0
možnosti
A

akki

23. 5. 2011 23:50
Re: podobná úvaha mě napadla už před lety

Souhlas.R^

0 0
možnosti
PK

dolch

23. 5. 2011 23:39
Což takhle

odpolitizovat blogy?

0 0
možnosti

Mablung

23. 5. 2011 23:36
mix

Mícháte dohromady látky které sice patří do jedné skupiny, ale jejich dopad je hodně odlišný. Fyzicky se můžete stát na trávě závislý jen těžko, tam jde o psychickou závislost. Na alkoholu se můžete stát fyzicky závislý po několika letech. Na kokainu nevím, tipl bych několik měsíců. Na cracku po dvou dávkách.

Já osobně jsem pro legalizací měkkých a haluciogenních drog, ale nechtějte po mě souhlas s legalizací heroinu, perníku či cracku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1171x
táta od rodiny a spokojeností nakažený člověk

Seznam rubrik